Jul 13, 2015 - 6

Afdlin Shauki bari nasihat kepada semua sorotan isu Pergaduhan di Low Yat

#

picture-sasda.jpg
Isu pergaduhan di Low Yat semalam boleh dikatakan mendapat perhatian ramai. Konspirasi mengatakan bahawa isu bermula dengan pergaduhan kecil antara penjual telefon dan pembeli berbangsa Melayu menimbulkan pergaduhan kecil yang berlarutan menjadi satu perhimpunan yang mendatangkan kontroversi sehingga menimbulkan isu-isu yang tidak sepatutnya seperti perkauman. 
 
Afdlin Shauki antara selebriti yang mengambil langkah untuk berkongsi nasihat kepada rakyat Malaysia untuk bersama-sama bersatu padu dan tidak menimbulkan sebarang pergaduhan semasa kita : 
 
 
 

Mintak tolong jangan jadikan isu di Low Yatt satu isu perkauman. Ini kes jenayah dan Pihak Polis ada bersedia untuk settlekan hal ni. Bulan ramadhan ni banyak bawak bersabar wahai sahabat sahabat islam ku. Cerminkan akhlak yg terbaik bulan ini. Yang buat tak betul akan ke muka pengadilan. Percayalah. Jangan ikut nafsu. Ada jalan penyelesaian yg lebih baik dari itu. We are all Malaysian. We are all god's subjects. So lets act like we have a god. Jangan biar amarah kita menghancurkan keharmonian negara ini.

Posted by Afdlin Shauki on Sunday, July 12, 2015

 

Mintak tolong jangan jadikan isu di Low Yatt satu isu perkauman. Ini kes jenayah dan Pihak Polis ada bersedia untuk...

Posted by Afdlin Shauki on Sunday, July 12, 2015

Majalah Intrend! Facebook, ikuti kami di Twitter and Instagram.


Topik: