Jun 09, 2018 - 1082

Anda Peminat Beg KATE SPADE? Ini Kronologi Kerjaya & KEMATIAN Kate Spade Kerana BUNUH DIRI — Peminat Jenama Ini Perlu Tahu

Seluruh dunia gempar apabila mayat Kate Spade, pereka tas tangan terkenal ditemui tergantung di apartment mewahnya. Apa yang mendorong dia mencabut nyawanya sendiri?

 

 

 

Oleh: Vee Mukhtaram

 

 

 

 

#RIPKATESPADE

Tanggal 5 Jun yang lepas, pereka fesyen dan aksesori terkenal Kate Spade telah ditemui mati di apartment mewahnya yang terletak di kawasan elit Park Avenue, New York. Pembantu rumah peribadi Kate menjumpai mayatnya tergantung didalam bilik tidurnya.

 

Kate meninggalkan seorang anak kecil dan suami Andy Spade (juga abang kepada aktor comedian David Spade) sebuah nota telah dititip kemas oleh Kate buat keluarganya. Khabarnya antara isi vital didalam surat itu menyatakan buat anak kecilnya bahawa what happened is not her fault.

 

Suami Kate, Andy menyatakan kepada pihak media bahawa Kate punyai masalah depresi dan anxiety dan sudah berperang sama penyakit mental itu bertahun lamanya.

 

 

 

 

 

A post shared by kate spade new york (@katespadeny) on

 

 

 

 

 

NOVELTY JENAMA KATE SPADE

Jenama ini seringnya melambangkan gaya gadis new Yorker AKA Tween Queens. Rekaan yang ceria, fun dan flirty sering menjadi milikan fesyen lover yang jovial dan fun.

 

Pakaian dan aksesori jenama ini juga menjadi sebahagian daripada kostum dan look dalam drama bersiri Sex and The City, Gossip Girl dan Riverdale meletakkan jenama ini antara yang dominant dalam dunia media massa dan menjadi pilihan selebriti ternama seperti Taylor Swift, Sienna Miller dan Kate Middleton.

 

 

 Kredit foto: Google

 

 

 

 

 Kredit foto: Google

 

 

 

 

 Kredit foto: Google

 

 

 

 

DARI EDITOR KE DESIGNER

Sebelum menjadi pengasas jenama Kate Spade, Kate bertugas untuk majalah Mademoiselle sebagai Editor Aksesori selama enam tahun sebelum meninggalkan dunia itu kerana melihat punya pasaran untuk tas tangan mampu milik dan aksesori yang menjadi mahuan.

 

Pengalaman bertahun didalam dunia editorial menjadikan Kate celik dan bisa meneka apa yang jadi mahuan pencinta aksesori.

 

 

 

TRIVIA KATE SPADE

 

  • Tas tangan jenama pertama Kate Spade telah dilancarkan pada Januari 1993

 

  • Butik pertama mereka pula dibuka pada 1996 di Soho dan punya 400 kaki persegi

 

  • Kate Spade menerima Anugerah Best Accessories Designer pada tahun 1998

 

  • Model kelahiran Sabah, Atikah Karim antara yang pernah menyarung persalinan Kate Spade pada pertunjukkan fesyen New York Musim Luruh/Sejuk 2017.

 

 

Kredit foto: (Atikah Karim) 

 

 

 

PRODUK KATE SPADE 

 

Kredit foto: Kate Spade 

 

 

 

 

 

Kredit foto: Kate Spade 

 

 

 

 

 

 

Kredit foto: Kate Spade 

 

 

 

 

 

Kredit foto: Kate Spade 

 

 

 

 

 

Kredit foto: Kate Spade 

 

 

 

 

Majalah Intrend! Facebook, ikuti kami di Twitter and Instagram.