Mar 08, 2015 - 46

Hari Wanita Sedunia : Wanita Kelantan Paling Kuat Berniaga

Dalam pelbagai aspek termasuk perniagaan, rata-rata wanita yang berasal dari Kelantan memonopoli perniagaan di sana.

IMG_3676.JPG 
Foto : darkspoonphoto.com
Sempena hari wanita sedunia. Seluruh dunia meraikan hari yang penuh makna ini. Memartabatkan wanita sebagai satu di antara organisasi penting pantabhiran adalah satu perkara objektif sebagai kebanyakan masyarakat di Malaysia. Ternyata Wanita kini setanding berdiri sama rendah sama kaum lelaki. 
Kuasa Wanita Kelantan 
 
Dalam pelbagai aspek termasuk perniagaan, rata-rata wanita yang berasal dari Kelantan memonopoli perniagaan di sana. Pergi sahaja Pasar Siti Khadijah, boleh di kira dengan jari penglibatan kaum lelaki sebagai peniaga dipasar tersebut. Bukan sahaja tertumpu pada perniagaan di pasar, Jika merentas ke kawasan Bandar Kota Baharu mahupun mundir ke hilir Kuala Kerai “Mek Kelantan” dilihat aktif berniaga. 
 
Semangat juang serta berani menerima risiko adalah tunggak utama wanita Malaysia perlu contohi. Bukan sahaja dalam aspek perniagaan malah semangat untuk terus  ke depan itu penting bagi menjadikan Wanita bukan sahaja tempatnya di dapur. 
f_pg02emergency.jpg
Tidak kira dimana jua anda berada pelusuk negeri mana ada berkelana. Ini adalah kuasa wanita yang perlu di contohi. Selamat hari wanita sedunia daripada InTrend
 
 
 

Majalah Intrend! Facebook, ikuti kami di Twitter and Instagram.


Topik: