Mar 11, 2016 - 9

[Trending!] Menang Percutian Ke Paris Untuk 2 Orang Bersama "BINTANG BLISS"

Projek Bliss Transformasi Diriku merangsang rakyat Malaysia untuk menjadi yakin, ceria dan jelita daripada aspek luaran dan dalaman...

Projek Bliss Transformasi Diriku, sebuah siri realiti serba baharu yang diterbit berkonsepkan Transformasi Diriku bertujuan untuk mencetus perubahan daripada sudut cara rakyat Malaysia menjaga kesejahteraan diri mereka dengan memelihara kesihatan sistem penghadaman yang baik. Pecarian “BINTANG BLISS” pertama dilancarkan di AEON BIG, Mid Valley Megamall.

 

Projek Bliss Transformasi Diriku diinspirasikan oleh personaliti popular YouTube Malaysia, Daiyan Trisha yang telah menampilkan wajahnya yang sebenar dengan menanggalkan solekan di hadapan kamera dalam sebuah pengakuan berbentuk video log yang dirakam secara kandid. 

 

Video log tersebut menjadi viral dan mencetuskan pelbagai reaksi sehingga menarik minat pelakon, model dan pengacara TV tempatan, Siti Saleha untuk bekerjasama dengan NESTLÉ® BLISS® dalam melahirkan konsep bagi sebuah program yang berhasrat untuk mencetuskan transformasi bermula dengan kesihatan dalaman.
 

Menurut Siti Saleha, “Video Daiyan sangat menyentuh perasaan dan jujur. Ia membuatkan kita berfikir, sejauh mana kita memahami tubuh kita sendiri, dan apa yang kita boleh lakukan untuk mengubah penampilan dan perasaan kita. Projek Bliss Transformasi Diriku membuka peluang untuk kita meyerlahkan sisi diri yang terbaik, bermula dari dalam ke luar.”  

 

Wilfrid Foo, Pengurus Eksekutif Perniagaan bahagian produk Tenusu Dingin Nestle Malaysia berkata, “Kami sentiasa mencari cara-cara yang mudah untuk kelihatan hebat dan berkeyakinan tinggi. Projek Bliss Transformasi Diriku merupakan sebuah landasan yang positif untuk kita menampilkan manfaat daripada pemeliharaan sistem penghadaman yang sihat. Oleh itu, minumlah NESTLÉ® BLISS® setiap hari untuk manfaat tubuh anda dan jadikan ia penambahan yang lazat dan mudah dalam rutin harian bagi mempertingkatkan kesihatan sistem penghadaman anda. Apabila dalaman anda sihat, luaran anda akan turut bersinar.”

 

Uji bakat akan diadakan untuk mengenal pasti lapan orang finalis yang bakal menyertai Projek Bliss Transformasi Diriku. Dalam kelapan-lapan episod web tersebut, para peserta memperolehi pengetahuan dan tips berguna tentang dandanan, kecergasan dan pemakanan daripada mentor-mentor mereka. Mereka juga akan diberi cabaran mengejut dan melepasi beberapa siri eliminasi di mana akhirnya, seorang pemenang akan dinobatkan sebagai BINTANG BLISS pertama. Program berkenaan menampilkan 3 orang mentor yang merupakan pakar dalam bidang masing-masing.

Sebagai hos, Siti Saleha yang turut berperanan sebagai Kak Long dan Mentor Keyakinan akan memberi panduan berkaitan kecantikan luaran dan keyakinan diri yang boleh dicapai melalui penghadaman yang sihat. Sebagai personaliti yang berpengetahuan luas dalam industri kecergasan Malaysia, Mentor Kecergasan Wong Yu Jin akan melatih para peserta dengan pelbagai aktiviti kecergasan yang mudah untuk disepadukan dalam rutin harian anda bagi mendapatkan gaya hidup yang seimbang. Personaliti kesejahteraan sensasi YouTube, Joanna Soh pula berperanan sebagai Mentor Pemakanan yang akan membimbing para peserta dan menyemak tabiat pemakanan harian mereka. Beliau turut berkongsi tips cepat dan mudah yang akan membantu para peserta tampil lebih sihat. 

 

Para peserta akan berpeluang memenangi hadiah bernilai lebih RM77,000, termasuk hadiah utama berupa percutian untuk 2 orang ke Paris, dan gelaran BINTANG BLISS.

 

Projek Bliss Transformasi Diriku diterbitkan oleh Astro Radio dengan kerjasama NESTLÉ® BLISS® dan bakal disiarkan di portal digital Astro Gempak pada bulan Mei 2016.

 

Borang penyertaan boleh dihantar secara pos, online atau semasa pameran bergerak (roadshow) Projek Bliss Transformasi Diriku yang akan diadakan di seluruh negara. Tarikh tutup penyertaan adalah pada 24 Mac 2016.


Maklumat lanjut mengenai Projek Bliss Transformasi Diriku boleh didapati di http://projekbliss.com.my/

Home-page.jpgunspecified.jpg3.jpg

 

Majalah Intrend! Facebook, ikuti kami di Twitter and Instagram.