Mar 22, 2016 - 1

[EKSKLUSIF] Ciri-ciri Luar Biasa yang Anda Tidak Tahu Mengenai Produk terbaru Apple

Apple baru sahaja melancarkan telefon pintar terbaru iaitu iPhone SE, malah telefon pintar ini menjadi topik hangat yang dibincangkan...

 Apple baru sahaja melancarkan telefon pintar terbaru iaitu iPhone SE, malah telefon pintar ini menjadi topik hangat yang dibincangkan selain iPad pro dan tali jam tangan Apple watch yang dilancarkan pada hari sama. 

Tali Jam Tangan Apple Watch
Apple juga memperkenalkan tali jam tangan Apple Watch baharu yang diperbuat daripada nylon dan didatangkan dalam pelbagai warna. Apple Watch juga akan diturunkan harganya kepada USD 299 atau lebih RM1200.
jam-1-(1).jpg

Apple iPhone SE
Patinya Apple juga melancarkan produk iPhone terbaharunya, iPhone SE. Secara ringkasnya sebuah iPhone 6S dalam pakej iPhone 5S 4 inci. Ia mempunyai semua ciri-ciri yang sama di dalam iPhone 6S, termasuk pemproses A9 dengan pemproses bersama M9, Touch ID, kamera iSight 12MP dengan flash True Tone dan banyak lagi. iPhone SE bakal dijual bermula pada harga USD 399 untuk model 16GB dan USD499 untuk model 64GB. Tempahan mula dibuka di US pada 24 Mac dan ia akan mula dipasarkan pada 31 Mac ini.

SE-1.jpgSE-3.jpg

 

 

IOS 9.3
Apple turut mengemaskini applikasi terbaru iaitu Apple iOS 9.3. Ciri-cirinya adalah Night Shift yang akan menukarkan suhu warna skrin bagi mengelakkan ia mengganggu pola tidur pengguna. Selain itu iOS 9.3 juga akan menyokong Apple Car Play yang kini diadoptasi oleh kebanyakan pengguna kereta dalam sistem hiburan. Education juga diperkenalkan bagi membantu guru-guru dalam pembelajaran dan pengurusan bilik darjah. iOS 9.3 boleh dimuat turun sekarang.
IOS.jpgIos-2.jpg

 

iPad Pro9.7 Inch
Produk iPad Pro bersaiz 9.7 inci juga dilancarkan, mempunyai rekabentuk dan spesifikasi yang sama dengan iPad Pro 12.9 inci,  tetapi dengan skrin lebih kecil iaitu 9.7 inci. Ia juga dilengkapi pemproses Apple A9X, 2GB RAM, 4 speaker, Touch ID dan skrin “Pro” seperti model 12.9 inci serta terdapat juga Apple Pencil. Bagi  model 12.9, ia  disasarkan kepada golongan professional seperti artis dan jurutera yang inginkan ciri-ciri mudah alih pada iPad mereka. Apple mendakwa iPad Pro 9.7 inci ini bakal menjadi pengganti laptop bagi mereka yang menggunakan laptop Windows 10.

Tempahan akan mula dibuka 24 Mac ini dan ia akan mula dipasarkan di Malaysia pada 31 Mac nanti. Harganya bermula pada USD599 untuk model 32GB, 749 untuk model 128GB dan USD899 untuk konfigurasi ruang storan 256GB baharu. iPad Pro 13.9 inci turut akan dijual dengan konfigurasi 256GB dan dijual pada harga USD1099.

IPAD-1.jpgIPAD-2.jpg
 

Majalah Intrend! , ikuti kami di and .


  • ← Sebelum

    [EKSKLUSIF]! Tasha Shila ‘Terpikat’ dengan Renault Captur

  • Seterus →

    [EKSKLUSIF] Ciri-ciri Luar Biasa yang Anda Tidak Tahu Mengenai Produk terbaru Apple