Dec 29, 2016 - 6643

Cipta Semula Gaya 2017: LIGA FESYEN Selebriti Malaysia Pilihan InTrend!

InTrend rangkulkan 12 bintang pujaan cukup stail untuk kita ceduk dan cipta semula pada tahun 2017. Ini carta pilihan kami, on your mark, get set, go!

 

Oleh: Iqbaq V Azwan Mukhtaram

 

 

Scha Alyahya

Her stail is getting polished, braver dan lebih on fleek. Daripada Yezzy hitam, Gucci bomber jacket, Balmain t-shirt dan skirt-skirt novelty daripada Garderobe Kuala Lumpur semuanya jadi mahuan. Namun her best accessory is Awal Ashaari and Lara Alana bikin jadi #FamilyGoals.

 

 

 

 

 

 

 

Marion Caunter

Her wardrobe has got to be antara yang jadi dambaan (dan jealousy) wanita-wanita. Persalinan Gul Hurgel di Bali, Johanna Ortiz printed duo combo dan svelte sexy red dress dek Stella McCartney cukup mencuri tumpuan, she has got to be one of the most stylish women in Kuala Lumpur. 

 

 

 

 

 

 

 

Yang Mulia Puteri Afzan Shakira

Kami meletakkannya sebagai Nu Age Princess yang tidak betah sama fesyen dan stail. A supporter of local fashion labels, antara yang berada dalam gantungan Puteri Afzan adalah Innai Red, Joe Chia dan Alia Bastamam. She is our modern day Princess of Style. 

 

 

 

 

Vivy Yusof

2016 has got to be the year of Vivy Yusof, Fashion Valet and Duck Scarves. Daripada rancangan televisyen, pop-up store di Pavilion Kuala Lumpur, multiple branding dan acara fesyen, Vivy and her team is winning. Tidak lupa gaya peribadi Vivy yang berbalut rona-rona pastel lembut dan mainan layering yang tidak membosankan.

 

 

 

 

 

 

 

Tuti, Rita Suraya dan Atikah Karim

Tiga model watan ini are the apples of the fashion industry’s eye. Hadir ke acara jemputan fesyen dalam gaya peribadi yang tersendiri. Edgy, sexy, fun and individual, they are the epitome of what model nowadays needs to be. Jaket kulit, kemeja-T Slasher, leather chokers dan frameless glasses jadikan mereka dalam carta kami. 

 

 

 

 

 

 

 

Uqasha Senrose

Like it or not, 2016 is the year Uqasha Senrose menggegarkan dunia hiburan sekaligus fesyen apabila dia hadir tanpa berhijab. Pilihannya untuk hadir ke Anugerah Skrin dalam gaun ropol merah champagne Fizi Woo mencuri tumpuan ramai kerana ia bukan sahaja berani namun cukup cantik dan we have to say that she looks amazing. 

 

 

 

 

 

 

 

Shir Chong

Sudah masanya the mass crowd kenal siapa Shir Chong is. Model, pelakon, usahawanita dan penggerak fesyen dunia lokal, tidak betah hadir ke karpet merah dalam sarungan CHANEL, Khoon Hooi, Bulgari, Celest Thoi dan Brian Khoo bikin Shir always on point dan tidak pincang gayanya. 

 

 

 

 

 

 

 

Izara Aishah

Dia dipilih antara best dressed di KL Style Rocks 2016 menandakan Izara Aishah has found what looks good on her. Dior, Alia Bastamam, Rizman Ruzaini, Thavia dan Syaiful Baharim yang bantu bentuk gayanya untuk tahun 2016. She has embrace her sexy curves and Botticelli figure in a good and fun way. 

 

 

 

 

 

 

 

Nur Fazura

Carta fesyen tidak bisa lengkap tanpa nama Nur Fazura yang sentiasa hadir cantik kala kasual mahupun ke karpet merah. Louboutin, Chanel dan  Birkin pelengkap her style. DI pentas utama pula dengan label rekaan sendiri Nur Fazura for House of Dolls dan kolaborasi sama jenama dari Singapura tidak langsung mengecewakan. 

 

 

 

 

 

 

 

Yang Mulia Tengku Chanela Jamidah 

Yang Mulia Tengku Chanela Jamidah. Melihat figura jelita dalam balutan Dior kilat biru di majlis pembukaan butik label itu di Suria KLCC mengikat namanya antara fashion movers tahun ini. Pengarah untuk jenama Thavia dan co-founder untuk Dida for Women tidak lupa gaya peribadinya yang on point. Loving it. 

 

 

 

 

 

Majalah Intrend! , ikuti kami di and .


  • ← Sebelum

    Ikat Perut Kerana Nak Beli Sepasang Kasut?

  • Seterus →

    “Maaf Kalau Saya Tak Kenal Anda Tapi Tiba-tiba Anda Mahu Baju Tajaan. Gaji Pekerja Perlu dikira” — Syaiful Baharim