Apr 20, 2017 - 834

5 Tips Beli JEANS Sempurna Ikut BAJET Anda

Seluar jeans adalah helaian yang mesti ada di dalam almari kita. Untuk itu, sebelum anda membeli seluar jeans, ketahui tips-tips berguna sebelum membelinya.

 

 

 

 

 

 

 

 

TIPS UNTUK KAMU SEMASA MEMBELI JEANS 

 

1. Fikir bajet. Dalam keadaan gawat, langkah jimat cermat ketika berbelanja. Ambil peluang membeli semasa jualan murah. Kamu pasti memilih yang sesuai mengikut bajet kamu. 

 

 

2. Ketahui jenis jeans terbaik untuk bentuk badan kamu. Contohnya, jika pinggul kamu kecil, kamu boleh memilih jeans yang mempunyai poket dengan sulaman di atasnya. 

 

 

3. Pastikan saiz kamu, cari jeans yang padan dengan berat dan ketinggian kamu. Terdapat banyak jeans yang didatangkan dengan saiz tambahan. 

 

 

4. Cuba jeans pilihan kamu sebelum membelinya. Mungkin jeans tersebut hanya kelihatan cantik dia atas rak tetapi sebaliknya tidak untuk kamu. Ini akan mengelakkan kamu balik semula ke butik itu  untuk memulangkannya. 

 

 

5. Jangan membeli jeans yang terlalu ketat, pilih yang mana kamu selesa semasa memakainya. Jangan pilih jeans yang besar atau longgar. Ianya hanya akan membuatkan kamu kelihatan sedikit besar. 

 

 

 

 

Majalah Intrend! , ikuti kami di and .


  • ← Sebelum

    Tahukah Anda Pilihan Warna Mempengaruhi Suasana Hati — Merah Seksi, Jingga Stress, Tapi Kuning Maksudnya...

  • Seterus →

    10 Fesyen Selebriti Paling ‘HOT’ di Pembukaan Butik Coach Pavilion Elite — Siapa Pilihan InTrend?