Sep 16, 2017 - 5489

10 Tips untuk KEMPISKAN PERUT Paling Cepat dan Mudah —Tak Percaya, CUBA INI!

Semua wanita mengimpikan perut rata dan jika kamu seorang yang mementingkan gaya, mahu juga memakai apa sahaja dengan lebih berkeyakinan.

 

 

 

 

Kredit foto: Google

 

 

IMPIAN kita semua, ingin memiliki bahagian perut (ataupun abs) yang kempis dan menawan. Hm, tetapi kenapa impian itu sukar untuk dicapai?

Bolehkah kita memperoleh abs yang firm dengan ‘hanya’ melakukan latihan pada bahagian abdominals (abs) seperi crunches ataupun membeli peralatan yang dipamerkan di kedai atau TV?

Jawapannya, Yes, kita boleh firm up bahagian abs dengan melakukan senaman yang fokus kepada otot abs! Mm, tetapi kalau ia begitu mudah, mengapa kebanyakan para pembaca tidak dapat perut yang kempis! Adakah ia kerana salah latihan? 

 

 

 

10 Tips Untuk Kempiskan Perut

 

1. Penting kualiti daripada kuantiti! Tidak perlu melakukan beratus-ratus sit ups setiap hari! Memadai satu ataupun dua sesi seminggu.

 

2. Untuk merangsangkan otot abs kamu setiap sesi, pelbagaikan latihan abs! Gunakan latihan berbeza untuk latih abs daripada sudut yang berbeza.

 

3. Fokus kepada contraction otot abs semasa latihan! Make sure its your abs that is doing the work dan bukan bahagian otot yang lain.

 

4. Fokus kepada pernafasan. Hembus nafas ketika “exertion” (ataupun ketika melakukan “crunch”). Ini akan membolehkan kamu contract otot abs dengan sebaik mungkin.

 

5. Untuk sesi workout abs, lakukan dua hingga tiga latihan yang berbeza. Sebagai panduan, kekalkan tiga set bagi setiap latihan dan 15 hingga 20 ulangan (reps) bagi setiap set!

 

6. Latihan abs yang terbaik tidak akan menolong anda untuk kempiskan perut selagi adanya lapisan lemak antara otot dan kulit!

 

7. Pemakanan adalah mustahak untuk memiliki perut cantik! Elakkan makanan berminyak dan bergaram. Minum banyak air dan amalkan diet seimbang.

 

8. Look after your calories. Seperti mana yang saya katakan dahulu, kamu harus create calorie deficit untuk membakar lemak berlebihan!

 

9. Latihan kardio ataupun bersukan adalah cara yang sesuai untuk membakar kalori berlebihan! Diet pun lebih mudah dikawal.

 

10. Bagi mendapat abs yang cantik, kurangkan pengambilan sodium dan pastikan semasa latihan, abs are fatigued.

 

 

 

 

Kredit foto: Google

 

Majalah Intrend! , ikuti kami di and .


Topik:  general

  • ← Sebelum

    Ritual Cantik Strawberi —Mudah, Cepat dan Jimat, Anda HARUS Mencubanya!

  • Seterus →

    Resepi Pupur dari Kabinet Dapur yang MESTI Anda Cuba!