Sep 29, 2017 - 17945

10 Cara MEMEY SUHAIZA Didik Anak Saling Menyayangi — Ini Cara Paling Berkesan, Para Ibu Perlu Baca

Setiap ibu bapa mengimpikan yang terbaik untuk anak-anak. Tidak terlepas juga, pelakon Norman Hakim dan Memey Suhaiza yang mendidik anak-anak dengan cara yang fleksible dan saling sayang menyayangi.

 

 

 

 

Oleh: Athirah Zulkifli 

 

 

 

Kredit foto:

 

 

 

 

 

Kredit foto:

 

 

PASANGAN pelakon Norman Hakim dan Memey Suhaiza mengakui tidak mudah untuk menjaga dua orang anak mereka yang masih kecil dan lasak. Menurut kedua-dua pasangan ini, ibu bapa perlu bijak menangani anak-anak terutama pada saat mereka sedang membesar.

 

Pasangan bahagia ini dikurniakan dua anak teruna yang sangat comel iaitu Muhammad Darwishz Hakim dan Muhammad Dirkhriz Hakim. 

 

Biarpun sudah tidak aktif berlakon lagi, Memey kini giat melibatkan diri dalam bidang perniagaan. Keputusan untuk berhenti berlakon dan melibatkan diri dalam perniagaan adalah keputusan tepat kerana pada masa yang sama, Memey dapat menjaga dan memberi perhatian sepenuhnya kepada anak-anaknya. 

 

Sebagai ibu bapa, Memey dan Norman tidak pernah lupa untuk memberikan didikan agama terhadap anak-anak. Malah, Norman Hakim sebagai suami dan bapa tidak pernah lupa untuk mendidik anak-anak dan isteri dengan asas agama.

 

InTrend himpunkan 10 momen 'loving' Memey bersama Muhammad Darwishz Hakim dan Muhammad Dirkhriz Hakim untuk tatapan kalian.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 Panduan Mendidik Anak Agar Tidak Degil dan Sentiasa Mendengar Kata 

 

1. Elakkan pukul anak dari bahagian lutut ke atas

Kawal diri sebagai ibu-bapa. Elakkan pukul anak dari lutut keatas. Kalau marah sangat, pukul tapak kaki anak. Entri kami sebelum ini juga tentang cara mendisiplinkan anakjuga membincangkan perkara yang sama.

 

 

2. Nama panggilan yang baik

Beri dan panggil anak dengan nama yang baik-baik. Nama panggilan yang kurang baik akan menyebabkan anak anda malu dan merasa rendah diri. Lebih malu apabila kawan-kawan mereka mengetahui panggilan itu.

 

 

3. Peluk anak setiap hari

Berikan anak anda pelukan setiap hari. Kajian menunjukkan anak yang dipeluk setiap hari akan mempunyai kekuatan IQ yang lebih kuat daripada anak yang jarang dipeluk. 

Majalah Intrend! , ikuti kami di and .


  • ← Sebelum

    12 ‘Aww-BABYMOON Moments’ JOVIAN + NINA — Suami HARUS Lihat, Ambil Inspirasi Bahagiakan Isteri

  • Seterus →

    Tradisi ‘Ragging’ di Sekolah Asrama MESTI dihapuskan! JANGAN Sampai Nyawa Melayang Lagi — Dia Mungkin Anak Kita