Aug 05, 2017 - 302

Dari Balada Ke Pop — Bila Hafiz Suip Tampil Single Terbaru Berentak Laju, Ini yang Terjadi

Penyanyi bersuara lunak, Hafiz Suip menghadiahkan sesuatu yang istimewa khas buat peminatnya. Apakah itu?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SETELAH hampir dua tahun dilihat menyepi dari aktiviti seni, , pelantun lagu popular ‘Bahagiamu Deritaku’ ini, membuat kemunculan semula di persada muzik tanah air dengan sebuah lagu berjudul ‘Kejar’ demi mengubati kerinduan para peminatnya.

 

Lagu genre muzik pop ini merupakan hasil nukilan komposer terkenal tanah air, Audi Mok dengan kerjasama Shazee Ishak yang juga merupakan penulis lirik lagu.

 

Membuat perhitungan yang cukup berani untuk lari daripada imej penyanyi balada yang dibawa, Hafiz mempertaruhkan ‘Kejar’, sebuah lagu yang yang berentak rancak dengan iringan melodi yang santai. Kandungan bait-bait liriknya pula cukup ringkas  yang mengisahkan tentang sebuah percintaan luar biasa.

 

 

 

 

 

Keluar dari Zon Selesa

Mengulas mengenai kemunculan semula beliau menerusi lagu ‘Kejar’, Hafiz Suip berkata, “Sejak mula saya berkecimpung dalam bidang nyanyian, saya sering membawakan lagu-lagu berentak balada.

 

Tidak dinafikan, lagu-lagu tersebut berjaya melayakkan saya meraih pelbagai anugerah seterusnya membantu melonjakkan nama saya dalam industri ini. Apabila sebut sahaja nama ‘Hafiz Suip’, peminat akan membayangkan saya membawakan lagu-lagu berentak perlahan yang penuh dengan emosi. Itulah imej saya di mata peminat.

 

Namun begitu, sebagai seorang penyanyi, saya ingin mencuba sesuatu yang baru dan perlu sentiasa tampil versatil. Lagi pula, citarasa peminat muzik sentiasa berubah-ubah mengikut peredaran zaman.

 

Saya sedar, untuk terus bertahan dan kekal relevan dalam industri seni yang cukup kompetitif ini, saya tidak boleh sentiasa berada di takuk yang lama.

 

 

 

 

 

Oleh itu, saya kena buktikan kepada peminat kemampuan saya dalam membawakan pelbagai genre muzik. Kehadiran lagu ‘Kejar’ ini memberi peluang kepada saya untuk lari daripada bayangan lagu berentak balada.

 

Susunan muziknya yang rancak dan liriknya yang ringkas akan mudah menangkap di halwa telinga peminat. Memandangkan lagu ini merupakan buah tangan terbaru saya selepas lama menyepi, penting untuk lagu ini memenangi hati mereka.

 

Saya berharap single ini akan menjadi titik permulaan buat saya untuk menjadi seorang penyanyi yang serba boleh, khas untuk para peminat yang selama ini setia menantikan kemunculan semula saya. Semoga anda semua terhibur”.

 

 

 

 

 

 

Buah tangan terbaharu daripada Hafiz ini diterbitkan sepenuhnya oleh Rocketfuel Entertainment Sdn. Bhd. dan akan mula menemui peminat menerusi corong-corong stesen radio tempatan bermula pada hari ini. Selain ini, lagu ini turut boleh didengari di landasan penstriman di atas talian seperti Raku, Spotify, Joox dan Apple Music. Muzik video lagu ‘Kejar’ ini pula boleh ditonton secara eksklusif menerusi saluran Youtube Rocketfuel Network mulai minggu hadapan.

 

 

Lagu ‘Kejar’ boleh dimuat turun di iTunes dan dijadikan sebagai panggilan nada dering menerusi semua syarikat telekomunikasi tempatan. Layari saluran Youtube Rocketfuel Network untuk maklumat lanjut.

 

 

 

Majalah Intrend! , ikuti kami di and .


  • ← Sebelum

    Bila Siti Nordiana dan Jaclyn Victor Berpadu Suara — Ini yang Terjadi di Bilik Rakaman

  • Seterus →

    Foto EKSKLUSIF Majlis Pertunangan YUNA dan ADAM SINCLAIR — Masya-Allah, Berserinya Yuna!