Nov 04, 2016 - 2729

12 #OOTD ‘Travel’ Selebriti Malaysia yang Anda Mesti Lihat Untuk Dapat Inspirasi!

12 OOTD selebriti manakah yang menjadi inspirasi anda kala kembara ke luar negara?

 

Oleh: Athirah Zulkifli 

 

 

APABILA scroll Instagram pasti kita dapat lihat lambakan foto menarik selebriti tempatan kala mereka bercuti ke luar negara. Selain melihat lokasi yang menarik, mata InTrend tertangkap foto-foto OOTD selebriti Malaysia ketika melancong. Seperti anda semua, kami juga rasa teruja melihat rakaman foto-foto OODT mereka yang sangat stylo! 

Anda pun boleh buat perkara yang sama jika mahukan inspirasi ‘travel’ yang menarik seperti mereka. Jom, InTrend bawakan 12 foto #OOTD kembara selebriti Malaysia yang ‘awesome’, pasti boleh dijadikan inspirasi apabila anda semua mengemaskan bagasi pakaian kalian. Selamat bercuti!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 Tips Kembara ke Luar Negara

1. Jangan terlalu teruja di tempat orang. Awasi sekeliling anda, bimbang ada mata yang memerhatikan dan ingin mengambil kesempatan! 
2. Awasi barangan anda pada setiap masa, lebih-lebih lagi kalau anda mudah leka merakam foto.
3. Barang-barang penting seperti pasport, wang tunai dan kad kredit mesti disimpan di saku pakaian yang anda pakai. Bukannya di dalam beg sandang belakang. Bahaya!
4. Jangan lupa menyapukan pelembap pada kulit muka dan badan kerana cuaca sejuk membuatkan kulit cepat alami kekeringan. Ulang pakai jika diperlukan. 
5. Beli tiket di kaunter khas atau anda boleh dapatkan khidmat agensi pelancongan. Hindari perkhidmatan orang perseorangan yang menawarkan harga murah kepada anda, bimbang anda ditipu. Duit melayang, harapan nak 'travel' pun berkecai.  

 

 

 

 

 

 

 

Majalah Intrend! , ikuti kami di and .


  • ← Sebelum

    Lihat! Gaya Aaisyah Anak Che Ta Bikin Ibu-ibu Teringin 'Baby Girl' (Lagi!)

  • Seterus →

    Sarah Raissuddin Inspirasi Wanita Bersaiz XS, #GegarVaganza3 Serlahkan Kecantikannya, Ini Buktinya