Feb 24, 2015 - 48

Cuaca Panas Ekstrem Malaysia, Jom Jaga Kulit Anda!

Fenomena ekuinoks yang melanda Malaysia kini dijangka akan berlarutan sehingga April depan. Oleh itu, wanita khususnya harus menjaga kesihatan dan kecantikan kulit anda

 Cuaca Panas ekstrim Malaysia, Jom jaga kulit anda!
Musim panas bakal  mengalami  Pemanasan global atau fenomena ekuinoks yang melanda Malaysia kini dijangka akan berlarutan sehingga April depan. Oleh itu, wanita khususnya harus menjaga kesihatan dan kecantikan kulit anda. Berikut ialah tips penjagaan kecantikan kala tibanya musim panas ini, Jom! Langkah berjaga-jaga untuk anda kekal cantik. 
qingdao-china-sun-protection-mask-facekini-2-537x402.jpg
Tips 1 
Kepada anda yang tidak bekerja mahupun di pejabat digalakkan agar tidak keluar pada waktu 11:00 hingga 15:00 kerana di dalam waktu itu matahari akan menyerap kebanyakan kandungan vitamin dalam built anda. Secara tidak langsung akan melihatkan kesan seperti kurap, panau dan ruam kulit. 

Tips 2
Minuman yang secukupnya penting bagi menampung kandungan air dalam badan. Jika badan kita kurang air kulit akan mula timbul masalah seperti kekeringan. Oleh itu, anda perlu minum air 1500ml sehari bagi menampung kandungan air yang hilang 

Tips 3
Cuci wajah anda dengan kerap bagi mengelakkan kulit anda kering. Bagi anda yang tidak menggunakan solekan, anda perlu mencuci wajah anda dua kali sehari. Malah bagi meng menggunakan solakan di wajah, campurkan foundation bersama moisturizer bagi kekalkan kelembapan di wajah. 

Tips 4 
Ambil makanan yang berunsur kan vitamin E. Ini kerana, sumber makanan ini mampu memberikan kelembapan pada kulit. Antaranya ialah, tomato, strawberry, apple dan pelbagai lagi buah-buahan. 
 
 

Majalah Intrend! , ikuti kami di and .


Topik:

  • ← Sebelum

    Miliki Wajah Persis Angelina Jolie Tanpa Pembedahan Plastik

  • Seterus →

    Cuaca Panas Ekstrem Malaysia, Jom Jaga Kulit Anda!