Apr 06, 2016 - 213

[TIP CANTIK] Ketahui 3 Kesilapan Pada Bibir Yang Anda Tidak Sedar Ketika Memakai Gincu!

Gincu akan memberikan warna untuk bibir dan membuat penampilan semakin segar dan berseri. Pasti ramai wanita tidak sedar kesilapan...

ESTEE-LAUDER.jpg
Kredit Foto : ESTÉE LAUDER 

 Gincu merupakan alat makeup yang sangat penting untuk mengelakkan penampilan wajah yang pucat. Gincu akan memberikan warna untuk bibir dan membuat penampilan semakin segar dan berseri. Pasti ramai wanita tidak sedar kesilapan yang mereka lakukan ketika memakai gincu, InTrend kongsikan beberapa tips.  

1. Kamu tidak pernah langsung melakukan rawatan pengelupasan bibir. Sedangkan ia penting untuk membuang sel kulit mati demi sel kulit baru bibir yang lebih segar. Jika tidak, saat bergincu meninggalkan impak kepingan bibir menggerutu.

2. Kamu tidak memberikan lembapan pada bibir. Primer atau salap bibir penting untuk memelihara kesuburan dan lembapan pada ulasnya selain melindungi bibir daripada persekitaran kering dan sinar UV.

3. Kamu tidak menggunakan pensel bibir untuk membentuk bibir yang sempurna terutamanya saat kamu mengaplikasikan warna gincu terang. Pilihlah warna pensel bibir yang lebih pudar daripada gincu, hanya sebagai garis asas penanda. 

Majalah Intrend! , ikuti kami di and .


Topik:  Tips  Gincu

  • ← Sebelum

    [EKSKLUSIF] 10 Rona Bibir Menggiurkan dan Menggoda yang Patut Anda Beli

  • Seterus →

    [TIP CANTIK] Ketahui 3 Kesilapan Pada Bibir Yang Anda Tidak Sedar Ketika Memakai Gincu!