Oct 03, 2014 - 110

Nur Fazura – the star!

Kadangkala Faz tidak faham apabila people see being picky and choosy is a bad thing. Faz tidak mahu mengambil semua tawaran yang tiba tanpa berfikir mendalam. I am where I am because I choose my roles

She is one of the sweetest girl dan a good confidant to have by your side. Put your trust on her dan tidak mungkin akan dilunturkan. Namun tidak semua bertuah untuk kenali that girl secara up, close dan personal. Yang jelata kenali adalah Nur Fazura – the star!

Fazura-sasa.jpg

Fazura khabarnya semakin sibuk?
 
Alhamdullilah, banyak projek Faz bakal berada di pasaran untuk peminat semua. Terakhir adalah untuk filem Kami Histeria, which was a great big project sama Red Comm. Aidilfitri yang lepas filem Tembus sudah mula ditayangkan di pawagam. It was a great experience to be working with Aaron Aziz dan Luna Maya. Juga Faz buka mata apabila berlakon di bawah arahan Ahmad Idham. Syukur Tembus did good di layar dan Faz terima respons yang baik. Filem Manisnya Cinta bakal ditayangkan Disember ini, bersama Shaheizy Sam dan Lisa Surihani di bawah teraju utama Bernard Chauly. It was a great and always a fun experience.


Banyak lambakan wajah muda menjanjikan pakej lengkap, namun Faz kekal sebagai wakilan? Komen?
 
Faz cukup bertuah kerana Allah masih membuka pintu rezeki buat Faz terus bekerja dan aktif dalam dunia hiburan. Faz pentingkan disiplin diri dan always push myself to be the best dan work hard. I believe in seeing the best in people namun usahlah menjadi orang yang suka mengampu, belajar untuk ikhlas dalam segala apa yang dilakukan, insya-Allah akan diberkati Allah. Faz suka melihat new talents yang mewarnai dunia hiburan kita dengan ajnas tekstur, bentuk dan suara. Izara Aishah antara yang Faz lihat punya that effortless quality dalam membawa nama dan diri, sentiasa poise dan punya selera fesyen. Dia harus pick and choose her roles carefully.


Faz sendiri cukup memilih bukan?
 
Tentunya, kita bekerja untuk yang terbaik bukan? Kadangkala Faz tidak faham apabila people see being picky and choosy is a bad thing. Faz tidak mahu mengambil semua tawaran yang tiba tanpa berfikir mendalam. I am where I am because I choose my roles, lagipun Faz tidak mahu peminat mengeluarkan duit ke panggung untuk menonton something that is not entertaining. Sekiranya tawaran itu datang dan my hunch bilang tidak, maka Faz tolak dengan elok. Skrip dan jalan cerita cukup penting untuk bawa sebuah filem ke panggung where people spend money to watch.
 
Faz dambakan pegangan “Pelakon Wanita Terbaik” yang diadili daripada the crème of the crop industri seni. Dahulu tidak langsung Faz fikirkan, namun pasca 15 tahun bersama, bergiat dalam bidang ini, itulah mahuan dan kejaran Faz kini dan I crave it for myself sebagai satu validity atas kerja keras dan titik peluh Faz.
 
 
Kala ini ramai selebriti mula berhijrah dan berhijab, komen?
 
Syukur, bukankan itu satu perubahan yang baik? Ikhlas Faz bilang, hati mana tidak mahu berubah ke jalan yang lebih baik? Doakan Faz sepertimana I always pray for everyone else, usahlah memaksa dan biar ia datang secara ikhlas. Kiranya berlaku perubahan itu Faz harap boleh bersara daripada industri ini lalu focus menjadi Muslimah lebih baik. Gemarkan hijrah Bella Dally dan Irma Hasmie pasca berubah kerana Faz dapat lihat mereka cukup sincere.
 
 
 
Is Fazura in love?
 
Faz tahu ramai yang ingin soalkan kisah mantan kekasih yang bakal bernikah. Let me set the record straight, that part of my life sudah pun berlalu, Faz cuma mahu doakan yang terbaik untuk semua. This is the path that i have chosen maka tidak mahu atau perlu untuk teleng kepala semula dan melihat kisah-kisah semalam. Kita harus hidup untuk hari ini, ambil pengajaran daripada semalam dan berusaha yang terbaik untuk hari esok. This time around, I am celebrating love dalam pakej yang berbeza. Faz pilih untuk be happy dan harus sentiasa jatuh cinta sama diri sendiri sebelum boleh cinta dan sayangkan orang lain. 
 
Carilah apa sahaja yang bisa bikin kita gembira kala bangkit daripada tidur yang lena, sama ada seorang teman mahupun azam hidup. If it makes you content, it can't be that bad, right? I want to be loved by myself, there’s no point of being surrounded by hundreds of Birkin bags if you’re not happy.

Fazura-safae.jpg

Majalah Intrend! , ikuti kami di and .


Topik:

  • ← Sebelum

    Di Balik Tabir - Yana Samsudin

  • Seterus →

    Nur Fazura – the star!