Oct 28, 2016 - 13958

Gaya ‘Off Duty’ 10 Wanita Paling Bergaya di Malaysia

Wanita dan fesyen tidak boleh dijauhkan, jadi kami cartakan 10 selebriti lokal pilihan InTrend yang paling 'stylo mylo' dan pandai bergaya di hadapan lensa kamera


Oleh:

CAMELIA

Melihat raut wajah kesayangan ini di laman Instagram , Camelia masih punya selera fesyen yang tinggi walaupun jauh daripada dunia hiburan. Back in her celebrity days, dia yang bikin pua kumbu terkenal dan effortless kaftan looks luxe. 

 NUR FAZURA 

Pereka fesyen selebriti ini memang bijak bergaya di karpet merah, namun apa yang harus dilihat adalah gayanya yang bersahaja kala off-duty. Kemeja polos labuh, celana skinny denim renyuk dan sandal flats. Oh tak adilnya! Dia juga cantik semasa work out! How jealous! 
 

YUNA

How can we not love Yuna dan gaya peribadinya yang cukup SWAG! Sejak melangkah ke arena muzik antarabangsa, Yuna bijak adapt stailnya lebih urban dan sajak sama the music that she carries. Turban, rantai labuh, boots dan jaket antara yang bikin gayanya cukup sartorial! 
 


ZIANA ZAIN

Diva ini masih menyengat. Gone are the days Ziana hadir berskirt senteng sekuin, kini gayanya sajak berhijab namun masih lagi berteraskan fesyen. Jumpsuit longgar, ballet flats dan tas tangan Chanel mewah dikendong jadikan status diva unggul kekal miliknya. 
 CRISTINA SUZANNE

The new face of fashion menjadi milik Cristina Suzanne, dia berubah setiap kali disolek dan digayakan indah, daripada laid back babe to red carpet vixen. Selesa berkarya sama pereka Nurita Harith. Namun bila off duty, gayanya cukup effortlessly cool. 
 SCHA ALYAHYA

She is loved by labels, designers dan fashion players kerana cukup easy to work with dan tidak fiil. Diangkat menjadi wajah koleksi bridal Syaiful Baharim beberapa tahun lepas, kini punya rangkaian koleksi khas sama Fashion Valet.
 


 

NABILA HUDA

Berani, buxom dan bodacious. Kala Nabila hadir melangkah dalam dress hitam bermain panel cut-out dan clutch rona berani rekaan Alia Bastamam telah memakukan namanya antara red carpet darlings. Namun peribadi kasualnya lebih fun dan tidak betah pendapat orang, kerana itu kupu-kupu ini style star InTrend. 

 

 


 

DAYANG NURFAIZAH

Revamp gaya Dayang Nurfaizah tidak pernah tampak canggung, memilih rekaan yang lebih understated dan moden juga berpadu solekan yang sentiasa hebat. The only singer to wear couture di pentas persembahan AJL baru-baru ini. 

 IZARA AISHAH

Aktres cantik ini bijak menata gaya ikut liuk tubuhnya yang seksi dan berbentuk cantik. No she is not fat! Tubuhnya curvy dan voluptuous, mereka yang bilang tak enak itu ramping sangat ke?
 
 

NEELOFA

Rupawan cantik dan penggayaan yang tepat jadikan Neelofa ikon hijabi baru yang pandai bergaya, menyarungkan kardigan, celana longgar, rona pastel dan sepatu tumit tinggi is perfect for her look. Polished dan poised.
  

 

Majalah Intrend! , ikuti kami di and .


  • ← Sebelum

    6 Gaya Diana Danielle Bawa Watak Seperti Gadis Koboi yang Buat Anda Terpegun!

  • Seterus →

    "Abah Kata, Budak Perempuan Mesti Pakai Baju Macam Perempuanlah!" — Ziana Zain