Mar 21, 2016 - 19

[GEMPAR!] ‘Gedik, Ting tong’ dan Tidak Matang : Mengapakah Ayda Jebat Masih ‘dicop’ Sedemikian?

Meskipun Ayda Jebat sudah memenangi pelbagai anugerah namun masih ada segelintir yang mengatakan Ayda Jebat ini...

ayda-2.jpg
 
Penangannya hebat. Biarpun ada yang tidak menyenangi gelagat, dia tetap bersemangat. Semua dilakukan demi menjaga hati peminat. dialah... Ayda Jebat. 

‘Gedik’, ‘ting tong’ dan tidak matang – itu adalah sebahagian komen ringkas segelintir selebriti, wartawan juga jurusolek. Komen Ayda?
Dari dulu memang itulah diri saya. sewaktu zaman AF rumah kaca, gelagat Ayda yang anda tonton dalam diari yang kuat ketawa, main-main, itulah diri saya yang sebenar. Tetapi apabila bekerja, saya serius. saya tahu membezakan waktu mana yang saya perlu serius dan sebaliknya. 

Dikatakan mempunyai masalah disiplin, tidak menepati waktu dan lain-lain, betulkah? Komen sikit? 
Seingat saya, hanya sekali dua saya lewat tiba di set. Jika lewat sekalipun, saya maklumkan kepada produksi. melainkan jika saya terlibat dengan sesi fotografi, saya terpaksa berkejar kejar dari set ke studio yang akhirnya memakan masa. dan mengenai isu datang lewat ke studio untuk sesi fotografi, saya sentiasa memaklumkan kepada wartawan, jika tarikh yang diberi sukar untuk saya penuhi. Jika saya datang sekalipun, memang saya akan lewat. Tetapi kerana ikhlas ingin memenuhi undangan sesi fotografi tersebut, saya datang juga walaupun lewat. maaf. sukar untuk saya puaskan hati semua orang tetapi seboleh mungkin saya akan cuba penuhi. 

Ayda.jpg


Nota : Artikel ini diambil dari majalah InTrend edisi Ogos 2015. 

Majalah Intrend! Facebook, ikuti kami di Twitter and Instagram.