Oct 07, 2014 - 522

70% Lelaki Berjambang Suburkan Wanita

Mengikut kajian sebuah university luar Negara mengatakan bahawa 70% wanita di seluruh dunia gemar kan imej lelaki berjambang.

PICTURE-SAFR3ERF3.jpg
Lelaki memang sukar untuk dijangka, ramai wanita yang idamkan lelaki berjambang. 
Mengikut kajian sebuah university luar Negara mengatakan bahawa 70% wanita di seluruh dunia gemar kan imej lelaki berjambang. DI Malaysia, Jambang bukanlah satu perkara yang baru malah kini ia sebahagian daripada ikutan gaya bagi lelaki yang ingin kelihatan maskulin. 
Jambang di ketegorikan apabila bulu misai akan dibahagian dagu yang lebat sehingga membentuk satu paksi lurus yang membentuk raut muka seorang lelaki. 

Sunnah
Berjanggut dan berjambang adalah amalan yang tidak pernah ditinggalkan oleh para sahabat,para tabiin dan Salaf as-Soleh.Rasulullah S.A.W  telah menegah para sahabatnya daripada mencukur janggut  dengan beberapa alasanBaginda telah menisyaratkan setiap lelaki beriman supaya memelihara janggut dan jambang  mereka .Terdapat banyak hadis sahih mengenai saranan tersebut.

Suburkan wanita 
Menurut  Dr Jamnul Azhar Mulkan iaitu seorang doktor perubatan  dan juga seorang  pendakwah,kajian oleh saintis dari Massachusetts Institute of Technology,Amerika Syarikat yang berjudul The Amazing Fact of Human Body  mendapati janggut lelaki  mengandungi  hormone testoteron yang amat diperlukan bagi kesuburan  wanita ,Ia mampu menstabilkan kitaran haid selain menggalakkan pertumbuhan  telur wanita.

Tips menyimpan jambang 
Secara tradionalnya jambang juga boleh di jaga dengan sempurna berikut ialah bahan –bahan yang anda perlukan untuk mengaktifkan petumbukan jambang : 

•    Telur udang 
•    Telur ketam 
Jika anda inginkan jambang anda lebat dan sihat anda boleh praktikan menyapu di bahagian yang anda ingnkan pertumbukan bulu secara lebat. Cukur sedikit di bahagian tersebut dan ratakan. Ulang sehingga 2-3 hari dan hasilnya akan kelihatan dalam masa 2 minggu 

Majalah Intrend! Facebook, ikuti kami di Twitter and Instagram.


Topik: