Mar 04, 2015 - 4

Eddie Redmayne Kini Transgender ?

Menerusi First look yang dipetik menerusi Yahoo Movies menampilkan foto Eddie sebagai Lili Elbe, seorang pelukis berasal dari Denmark...

rs_1024x759-150227132209-1024-eddie-remayne-lili-elbe-ls-22715.jpg
Mungkin ramai peminat setia Eddie Redmayne  terkejut melihat gambar tersebut. Menurut sumber dari thinkprogress.com gambar tersebut ialah penampilan pertama dalam filem yang bakal di bintangi oleh jejaka Oscar ini. Filem yang bertajuk The Danish Girl berkisahkan tentang  transgender  yang melalui liku sebenar ingin bertukar menjadi wanita dengan jayanya melalui pembenahan undergo sex-reassignment surgery.

Kisah jalan cerita berlatarbelakangkan 1910s and 1920s. Memberi mood yang tersendiri malah transaksi masa ketika berlakunya masa tersebut. Kisah ini juga berdasarkan kisah benar yang berlaku suatu masa dahulu.

Menerusi First look yang dipetik menerusi Yahoo Movies menampilkan foto Eddie sebagai Lili Elbe, seorang pelukis berasal dari Denmark yang menjadi orang terawal melakukan operasi penggantian kelamin pada awal tahun 30-an.

Apa yang menarik, bintang Hollywood seperti Nicole Kidman, Marion Cotillard dan Charlize Theron turut ditawarkan watak tersebut terpaksa ditolak.
 
 

Majalah Intrend! Facebook, ikuti kami di Twitter and Instagram.


Topik: