May 10, 2016 - 42

[GEMPAR!] Harris Baba Mempertaruhkan Single Pertamanya ‘Katakan’

Memulakan karier sebagai modeling dan pelakon, Harris Baba mengembangkan bakatnya...

Harris.jpg

Memulakan karier sebagai modeling dan pelakon, Harris Baba mengembangkan bakatnya dalam bidang nyanyian. Anak kelahiran Singapura ini adalah darah kacukan Pakistan Cina dan Pakistan Iran, kini tampil single pertama yang berjudul ‘Katakan’. Meskipun bukan berdarah melayu, Harris Baba mempunyai bakat dalam melakonkan watak dan menyanyi dalam Bahasa Melayu.
Lagu ‘Katakan’ adalah hasil buah tangan pertama Harris Baba kepada peminatnya. Lagu ini dicipta oleh penyanyi popular tanah air iaitu Faizal Tahir sendiri bersama Mike Chan dan juga Ezra Kong. Lirik video ini sudah dilancarkan pada 25 Mac lalu. Lirik video lagu ‘Katakan’ turut mendapat sambutan hangat kerana sudah menghampiri 200 ribu tontonan dalam masa satu bulan sahaja

Harris Baba diterajui oleh 3 buah syarikat rakaman dan pengurusan iaitu Faithful Music selaku Artiste & Repetoire (A&R), manakala Uprising Entertainment dan Warner Music Malaysia pula akan menentukan hala tuju karier dan pengurusan kerjaya beliau sebagai seorang anak seni. “Katakan – Harris Baba” merupakan satu lagi edaran digital daripada Warner Music (M) Sdn Bhd dan hasil usahasama bersama Uprising Entertainment dan juga Faithful Music Sdn Bhd. Lagu ini juga sudah boleh didapati di iTunes, KKBOX, Spotify dan juga Deezer.
 

Majalah Intrend! Facebook, ikuti kami di Twitter and Instagram.


Topik:  HarrisBaba